Nyhed
MIB’s 5 bud på påskeretter til årets påskebord
Bliv klar til påsken med inspiration og anderledes påskeopskrifter fra MIB
Er du klar til påske?
Påsken skal være en leg – lad MIB inspirere dig
Når påsken står for døren og solen titter frem, så ved man det er tid til at invitere gæster og dække et flot påskebord. Men hvad skal man servere? Sild, æg, laks, stenbiderrogn, lam, friske grøntsager og søde desserter er nogle af de klassiske påskeretter.
Nedenfor kan du læse MIB’s bud på de 5 bedste påskeretter, når du skal servere påskefrokost for familie og venner. Lad dig inspirere af retterne, eller brug dem som de er, så du selv kan glæde familie og venner med en påskefrokost der forkæler alle smagsløg.
Æg skal der til
Det første man tænker på, når man hører påske, er ægget. I gamle dage var det nemlig tegn på forår, når hønen lagde sine første æg. På påskemenuen findes derfor ofte æg, og det er ingen undtagelse på MIB’s påskefrokostbord. Servér dem eksempelvis kogte med hjemmerørt mayonnaise, rejer og friske urter til.
’Slå æg’ til din påskefrokost
Når man nu alligevel serverer æg for sine gæster, så prøv med en sjov lille leg til at starte middagen på. Sådan er reglerne:
- Alle skal have et hårdkogt æg
- Man holder rundt om ægget med én hånd, så toppen og bunden af ægget er frit
- Slå den ene ende af ægget ind i en af de andres æg, den hvis æg går i stykker, har nu kun én ende tilbage
- Bliv ved med at slå æg mod hinanden indtil der kun en én person tilbage med et æg der har en hel ende
Torsk i æblemost med blomkål og friske urter
Traditionelt ville påskefrokostbordet bestå af eksempelvis sild, laks og stenbiderrogn, men den milde og saftige torsk er en af MIB’s favorit påskeretter. Du kan servere torsken med et godt stykke friskbagt rugbrød eller kogte kartofler til.
Salat med grillede grøntsager
De fede og mættende påskeretter står godt til en frisk salat med grillede grøntsager. Denne salat kan i princippet laves af alle slags grøntsager der er i sæson – så vælg blot dine yndlings.
Har du ikke mulighed for at grille grøntsagerne på en grill, kan du sagtens gøre det på en grillpande eller bage dem i ovnen.
Lammekrone med rosmarin og hvidløg
Lam er en klassisk påskeret, og kommer i mange udskæringer. Her er lammekronen udvalgt, da du får et fantastisk stykke kød der er velsmagende, mørt og nemt at gå til. Med få ingredienser kan du servere et flot stykke kød på dit påskefrokostbord – enten fra grill eller ovn.
Har du rosmarin i haven? Pluk nogle lækre stængler direkte fra busken i haven og brug dem i tilberedningen af din påskefrokost.
Gammeldags karamelliseret æblekage med ristet brød
Den gode gamle æblekage er en nem og lækker dessert, som kan bruges til enhver lejlighed. Du kan lave æblekompotten dagen før, så det er nemt at sammensætte desserten lige inden den skal serveres på dit påskefrokostbord.
Anret æblekagen på en dessertallerken eller i et højt glas, for at afslutte din påskefrokost med manér.
Underhold dine gæster med en kort historie om påsken
Mens du står i køkkenet og forbereder årets påskefrokost, kan du genfortælle denne lille historie om påsken til dine gæster:
Jesus spiste sit sidste måltid med sine disciple på skærtorsdag – bedre kendt som den sidste nadver. Det er fra dette måltid vi kender den kirkelige tradition: nadveren. Her går vi op til alteret for at smage Jesu legeme og blod – dog bare i form af alterkiks og druesaft.
Skal du stå for påskefrokosten i år?
Hos MIB inspirerer vi gerne til en delikat påskefrokost, men skal det være ekstra nemt har du mulighed for at bestille vores menuer ud af huset. Prøven af vores forårsinspirerede menuer.