Bag om bagværket

Traditionelle kager


Konditori

Vi laver traditionelle kager med et moderne tvist, som du hver dag kan finde i vores butikker. Men de færreste ved, at vi gemmer på et stort konditorunivers i udkanten af Aarhus.

Her arbejder vores egne bagere og konditorer, som sætter en ære i at håndlave alle de detaljer, som gør vores bagværk anderledes unikt, og som skaber den helt særlige oplevelse. De står klar til at tage imod din bestilling af fødselsdagskage, lagkage, bryllupskage, kransekage og alle andre specialbestillinger.

Sammen med vores dygtige personale, kan du skræddersy din kage efter egne ønsker. En kage som vil bages på ærlig vis med dansk smør, belgisk chokolade og ægte rå marcipan, så du får den særprægede smagsoplevelse til den særlige anledning.

“Vidste du, at alt brød og kage bages friskt hver dag i eget lokale bageri?”

Martin Ib – Indehaver

MIBbagværk


Bagt af egne bagere

Alt bagværk hos MIB bliver bagt af vores egne bagere i MIBbagværk. De møder på arbejde når vi andre sover, for at du altid er garanteret friskbagt brød i vores butikker.

Manden bag det gode friske brød og de lækre kager er konditor og bagerchef Thomas Wolf. Hans håndværk karakteriseres af en kompromisløs tilgang til råvarer, smag og kvalitet.

Sammen med hans team og indehaver Martin Ib, videreudvikles der hvert år på eksisterende opskrifter, og der tilføjes nye. I bageriet eksperimenteres der dagligt med det traditionelle bagværk som vi kender det, for at skabe nye smage til det spændende sortiment i MIBs butikker. Og skulle du have nogle helt særlige ønsker, står teamet klar til at imødekomme dig – for hos MIB elsker vi udfordringer.

Lær om brødet


Alle vores deje er langtidshævede og bagt med surdej, i større eller mindre grad. Sådan får de nemlig en helt særlig velsmag, en svampet tekstur og en langtidsholdbar friskhed.

Surdej er et begreb der dækker over rigtig mange ting. Surdej kan både opstå ud fra en rest dej, men også som den lille dej mange af os fodrer på køkkenbordet. Der findes også både rugsurdej og hvedesurdej. Surdejen har to formål for os:
1) Den giver en unik smag og konsistens
2) Den er med til at få brødet til at hæve, men for at sikre det bedste resultat, hver gang, styrer man dette ved at tilsætte gær

Alle brød hos MIBbageri er udviklet og lavet af vores dygtige bagere – med øje for godt håndværk og kærlighed til råvarerne.

Surdejsbrød med hirse og rug

Et lækkert italiensk inspireret brød med en sprød skorpe og en let syrlig, men saftig krumme. Bagt med havre, hørfrø, solsikkekerner, hirsefrø samt poppede rugkerner der knaser på den helt rigtige måde. Brødet har struktur, sejhed og er groft. Brødet er lavet med fermenteret surdej – en ældgammel måde at lave surdej på, hvor man tørre surdej.

Brug det til ALT. Det fungerer både til morgenbordet, sandwich, eftermiddagsmaden, toast og meget mere.

Ølandsbrød

Ølandsbrødet er et ægte MIB signaturbrød. Det er lavet på ølandshvedemel, der er en nordisk kornsort med en karakteristisk og let sødlig smag. Ølandsmelet er lavet på danske øer, og har derfra fået sit navn. Brødet har også noter fra rug og spelt. Melet danner rammerne for at surdejen kan langtidshæve brødet til perfektion og afbagningen i stenovn skaber et brød med en helt særlig struktur i krummen, der kun fås hos bageren. Intet mindre end et storslået nordisk brød.

Brug det til ALT. Det fungerer både til morgenbordet, sandwich, eftermiddagsmaden, toast og meget mere.

Brug det til ALT. Det fungerer både til morgenbordet, sandwich, eftermiddagsmaden, toast og meget mere.

Ølandsbrød med sesam

Ølandsbrødet med sesam udspringer fra et ægte MIB signaturbrød – nemlig det klassiske ølandsbrød. Det adskiller sig ved at være et aflangt brød fyldt med sprøde sesamfrø på toppen. Det er lavet på ølandshvedemel, der er en nordisk kornsort med en karakteristisk og let sødlig smag. Ølandsmelet er lavet på danske øer, og har derfra fået sit navn. Brødet har også noter fra rug og spelt. Melet danner rammerne for at surdejen kan langtidshæve brødet til perfektion og afbagningen i stenovn skaber et brød med en helt særlig struktur i krummen, der kun fås hos bageren. Intet mindre end et storslået nordisk brød.

Brug det til ALT. Det fungerer både til morgenbordet, sandwich, eftermiddagsmaden, toast og meget mere.

Valnøddebrød

Et saftigt hvedebrød lavet med kærnemælk, øl og selvfølgelig store stykker af valnødder. Brødet er ideelt til f.eks. tapas, eftermiddagssnacken med en skive ost eller til alle andre tidpsunkter, hvis du er til et smagfuldt brød.

Brug det til ALT. Det fungerer både til morgenbordet, sandwich, eftermiddagsmaden, toast og meget mere.

Surdejsbrød med malt

Et skønt surdejsbrød med sprød skorpe og saftig krumme. Brødet indeholder hvedekerner og malt, hvilket giver den flotte mørke farve og lidt sødere, dybe smag.

Brug det til ALT. Det fungerer både til morgenbordet, sandwich, eftermiddagsmaden, toast og meget mere.

Landmandsrug

Landmandsrugbrødet er et kernerigt brød bagt på en base af rugmel og tilsat gode råvarer som durumkerner, rugkerner og solsikkekerner.

Rugbrødet er en stor favorit hos mange af vores kunder, med god grund, for det har en helt unik og skøn smag – blandt andet på grund af malt. Det er også malten der giver brødet sin mørke farve.

Som alle andre rugbrød hos MIBbageri er det langtidshævet og bagt med surdej.

Alle smørrebrød du finder hos MIBbageri er lavet på landmandsrugbrødet.

Solsikkerugbrød

Solsikkerugbrødet er med masser af rugmel, rugkerner og solsikkekerner. Rundt om brødet er der sesamfrø, for en smagfuld og sprød skorpe.

Rugbrødet er altid en sikker vinder til både morgenmåltidet, frokosten eller den mættende snack. Det er desuden fantastisk til de små’s madpakker på grund af skivernes mindre størrelse.

Som alle andre rugbrød hos MIBbageri er det langtidshævet og bagt med surdej.

Græskarkerne rugbrød

Græskarrugbrødet er et klassisk og smagfuldt rugbrød – fyldt og toppet med masser af græskarkerner, rugkerner og solsikkekerner.

Græskarkerner tilføjer en nøddeagtig smag og en sprød tekstur til brødet, hvilket giver et meget velsmagende brød.

Det er både godt til ostemaden, frokostbordet og madpakkerne.

Som alle andre rugbrød hos MIBbageri er det langtidshævet og bagt med surdej.

Special konditori


Vi tilbyder speciallavede kagemænd, festkager og bryllupskager. Sammen med vores dygtige personale, kan du skræddersy din kage efter egne ønsker. En kage som vil bages på ærlig vis med dansk smør, belgisk chokolade og ægte rå marcipan, så du får den særprægede smagsoplevelse til den særlige anledning.

Kagemænd

Festkager

Bryllupskager

Se vores bagerier