Lammekrone med crudité
af beder og vinaigrette

Opskrift


til 4 personer

Lam kan til tider kræve en længere tilberedningstid, men med lammekronen får du et fantastisk stykke kød, velsmagende, mørt og nemt at gå til.

Ingredienser

1 lammekrone

2 stænger rosmarin

2 fed hvidløg

Salt og friskkværnet sort peber

300 g blandede små beder (rødbeder, gulbeder, bolsjebeder)

1 spsk rapsolie

1 spsk grofthakkede mandler

1 dl. rapsolie

3 spsk hvidvinseddike

2 spsk kapers

2 spsk finthakkede skalotteløg

3 spsk grofthakket frisk mynte

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. Lammekronen skal tilberede hel. Du kan gøre det i ovnen, men det smager klart bedst over grillen.
  2. Start med at ridses lammekronen i fedtet i harlekinmønster. Pas på du ikke skære ned i kødet.
  3. Hak rosmarin og hvidløg så det bliver en fin panade og gnid det så ind i lammekronen sammen med lidt salt og peber.
  4. I en forvarmet ovn skal det have 20-30 min. ved 175 grader. På grillen skal den have lidt mindre og så pas på med for meget direkte varme.

    Uanset hvad du gør, så skal den trække 5-10 min på køkkenbordet inden servering og du må ikke dække den til.
  5. Bederne skal skrælles og skæres i tynde ringe, brug evt. tyndskrælleren eller en mandolin.
  6. Vend dem herefter med rapsolie og mandler. Smag til med salt og peber.

    Der skal naturligvis også lidt kold sauce til retten.
  7. Det laver du ved at tage rapsolien og hvidvinseddiken og piske sammen. Hak kapers let og rør i sammen med skalotteløg og mynte. Smag til med salt og peber.
  8. Når du anrettet skære du ned mellem benene i de størrelser du ønsker. Anret kødet med salaten af beder og den lækre myntevinaigrette.

    Velbekomme

Gastronomiske oplevelser