Tomatsuppe

Opskrift


til 4 personer

Få varmen med denne skønne tomatsuppe. En velkendt klassiker i ny fortolkning af MIB’s grundlægger Martin Ib, der er nem at lave og som hitter hos både børn og voksne. Den gode intense smag af tomat, blandet med flere lækre ingredienser som hvidløg og peberfrugt, gør denne tomatsuppe til noget helt særligt.

Ingredienser

  • 2-3 skiver hvidt landbrød (uden skorpe)
  • 2 dl vand
  • 1/2 kg modne tomater
  • 1 stor agurk
  • Rød, gul og grøn peber (efter smag)
  • 2-3 fede hvidløg
  • Ca. 1 dl olivenolie
  • 3 spsk. sherryvineddike
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 2 tomater
  • 1 salatløg (eller rødløg, finthakket)
  • Rød og grøn peber (små tern)
  • 1/2 agurk
  • Hvidt brød (uden skorpe)
  • Rapsolie

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  • Du skal starte med at vaske alle grøntsagerne.
  • Skær brødet i mindre stykker og udblød det i koldt vand i . 30 min
  • Skold tomaterne og flå skindet af dem. Skær dem i kvarter og fjern kernerne
  • Skræl agurken og flæk den. Skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker
  • Vask peberfrugterne og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge
  • Pil hvidløgene og kom hele molevitten (inkl. olivenolie) i en blender
  • Tilsæt evt. lidt vand, mens der blendes (suppen må dog ikke blive alt for tynd). Smag til med salt, peber og sherryvinaigre
  • Sæt suppen i køleskabet, til den skal spises

Tilbehøret

Flå evt. tomaterne, udkern dem og skær dem i fine tern. Det samme med pebrene og agurken. Skær brødet i tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olivenolie. Servér suppen med tilbehøret i små skåle.

ET LILLE TIP: Du kan udvide repertoiret med f.eks. små stykker lufttørret skinke eller hakkede, hårdkogte æg.

Velbekomme!

Gastronomiske oplevelser