vafler med spinat

Opskrift


til 4 personer

Bag nemt de lækreste spinatvafler og servér dem f.eks. med forskellig fisk, skønne dressinger og masser af friske urter.

Ingredienser

125 g hvedemel

75 g groft mel (f.eks. boghvedemel, groft hvedemel eller fuldkornsmel)

0,50 tsk bagepulver

125 g frisk spinat

3 æg

3 dl mælk

1 tsk flagesalt

sort peber, friskkværnet

smør, til stegning

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. Rør hvedemel, groft mel og bagepulver sammen i en skål.
  2. Skyl spinaten grundigt og kom den derefter i en blender sammen med resten af ingredienserne (også mel, groft mel og bagepulver).
  3. Blend det sammen til en helt ensartet og lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter, så melet lige kan absorbere lidt af væden og tykne.
  4. Fordel lidt olie eller smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
  5. Servér vaflerne med endnu mere grønt, laks, skønne dressinger og masser af friske urter.

    Velbekomme.

Gastronomiske oplevelser