Kringle

Opskrift


til 1 STANG

Giv dig i kast med opskriften på den skønne MIB-kringle. En saftig bløddejskringle med marcipanremonce, kanel, mandler og sprød sukker.

Ingredienser

DEJEN
½ dl mælk
15 g gær
125 g smør, blødt og stuetempereret
2 æg
20 g rørsukker
350 g hvedemel
½ tsk. salt

MARCIPAN REMONCE
100 g marcipan, groftrevet
75 g smør, blødt og stuetempereret
75 g rørsukker
½ tsk hele nelliker, stødt
1 tsk kanel

PYNT
50 g mandler, finhakket
1 æg, sammenpisket til pensling

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

DEJEN
1. Varm mælken til den er lun og hæld denne i en skål
2. Rør gæren ud i mælken og tilsæt derefter det bløde smør, sukker, æg, salt og cirka halvdelen af melet
3. Rør dejen sammen indtil den er helt ensartet og tilsæt resten af melet. Ælt dejen godt indtil den er lækker og smidig
4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.

MARCIPAN REMONCE
1. Rør det bløde smør, sukker, marcipan, nelliker og kanel sammen i en skål med en gaffel. Rør kun akkurat til det er samlet

SAMLING
1. Rul dejen ud på et meldrysset bord til den måler ca. 40 x 30 cm
2. Fordel remonce på midten af dejen, på det lange led, og drys med halvdelen de finthakkede mandler ovenpå
3. Skær strimler i siderne uden remonce, og flet disse skiftevis over midten hele vejen ned, så kringlen lukkes på toppen. Form til sidst til en rund cirkel, kringleform, eller luk blot enderne ved at presse dejen sammen
4. Placer kringlen på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg. Drys med sukker og finthakkede mandler
5. Lad kringlen hæve i ca. 20 min.
6. Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 15-20 min til den er godt gylden

Gastronomiske oplevelser