Konfektkage

Opskrift


til 6-8 personer

En lækker kraftig chokoladebombe. Den kan bruges som dessert, som sødt til kaffen, den søde snack og alt derimellem.

Ingredienser

250 g smør

250 g mørk chokolade

250 g brun farin

75 g sukker

6 æg

90 g kakao

90 g mel

½ tsk. bagepulver

½ tsk. salt

8 stk. makroner

75 g nødder

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. Smør, chokolade og farin kommes i en skål og smeltes over svag varme på komfuret. Rør i det konstant, så det ikke brænder på.
  2. Æg og sukker piskes hvidt.
  3. Smørmassen vendes sammen med æggemassen til en sammenhængende konsistens.
  4. Kakao, mel og bagepulver sigtes i massen og vendes i. Salt vendes i.
  5. Makronerne knuses i hånden og nødderne hakkes.
  6. Begge dele vendes i chokolademassen.
  7. Bageformen smøres med lidt fedtstof og dejen kommes i.
  8. Forvarm ovnen til 170°. Når ovnen er varm sætter du kagen ind og så skal den bage ca. 20 min.
  9. Kontroller kagen ved at stikke en lille kniv i. Hvis der sætter ”rå dej” ved skal den bage længere tid. MEN, det er vigtigt der sætter lidt dej ved kniven, da kagen ellers ikke bliver ”konfekt” agtig.
  10. Så snart kagen kommer ud af ovnen skal den køle i 5 min. og derefter tildækkes med husholdningsfilm. Stilles på køl.

Når kagen er kølet af er den klar til at skære ud og servere.

Gastronomiske oplevelser