Kartoffelpizza

Opskrift


til 2 personer

Denne pizza er en stor favorit og kan spises året rundt. Den fungerer både til familiehygge på en fredag samt til date-night på en lørdag – og alt derimellem. Du kan lave den i ovn, i pizzaovn eller på en lukket grill.

Ingredienser

  • Pizzadej
  • 12 skiver panchetta, lufttørret bacon (gerne den danske)
  • Persillepesto
  • 300 g rå kartofler, gerne bagekartofler
  • 100 g frisk mozzarella
  • 1 kvist rosmarin
  • Bladkål eller dansk rucola
  • Flagesalt og friskkværnet sort peber

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  • Sørg for at ovnen, pizzaovnen eller grillen er i gang og varmer godt op
    Rul pizzadejene ud
  • Smør dejene med persillepesto (prøv evt MIB’s lækre persillepesto)
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på en tyndskræller en mandolin
  • Fordel kartoflerne over det hele på pizzaerne
  • Fordel panchetta rundt om på pizzaerne
  • Pluk mozzarella i små stykker og fordel på pizzaerne
  • Pluk nålene af rosmarinkvisten og fordel nålene
  • Nu er pizzaerne klar til at blive bagt
  • Så snart de kommer ud fordeles bladkål eller rucola over dem
  • Drysses med flagesalt og friskkværnet sort peber

Så er det kun at servere og nyde!

Gastronomiske oplevelser