Gulerodskage

Opskrift


til 10 personer

I får her opskriften på vores helt egen version af den velkendte klassiker. Vores byder på smørcreme og en svampet kage, der holder sig frisk i mange dage. Tag kæresten, børnene, vennerne eller familien med i køkkenet og skru op for hyggen!

Ingredienser

  • 185 g reven gulerod
  • 10 g stødt kanel
  • 150 g brun farin
  • 1,25 dl rapsolie
  • 100 g hele æg (ca. 2 medium æg)
  • 140 g hvedemel
  • 5 g vaniljesukker
  • 10 g bagepulver
  • 3 g salt
  • 5 g natron

Ostecreme

  • 30 g flødeost 70+
  • 30 g flormelis
  • 60 g blødt smør
  • 3 g vaniljesukker

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  • Til kagen blander du det hele godt sammen i en stor skål
  • Massen passer til en springform. Smør formen med lidt fedtstof og kom dejen i
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 150° i ca. 50 min. Det er meget vigtigt at kagen stadig er en smule ”klæg”
  • Til ostecremen er det vigtigt, at smør og flødeost har stuetemperatur og ikke kommer direkte fra køleskabet
  • Pisk det hele godt sammen til en glat og luftig creme
  • Du kan smøre cremen oven på kagen, eller flække kagen og så smøre creme både imellem lagene og oven på kagen

Så er det kun at servere og nyde!

Gastronomiske oplevelser