Andebryst med rødder, hamp og solbær

Opskrift


til 4 personer

Giv dig i kast med opskriften på saftigt andebryst med stor smag. Med bagte rødder som tilbehør eller tilsæt selv dit eget tvist.

Ingredienser

2 Berberie andebryster

1 stang frisk rosmarin

Salt og peber

500 g blandede rødder (gulerødder, pastinak, persillerod)

Rapsolie

50 g ristede hampekerner

Frisk koriander

1 tsk fennikelfrø

200 g friske solbær

1 dl. solbæreddike

2 spsk sukker

½ l ande- eller oksebouillon

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. Sæt en pande på komfuret og varm den godt op. Brun andebrysterne af – start på fedtsiden.
  2. Læg andebrysterne i et ildfast fad og gnid dem med salt, peber og finthakket frisk rosmarin.
  3. Ca. 30 min. før du skal servere andebrysterne, sætter du dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10-12 min. Lad dem derefter trække på køkkenbordet i ca. 8-10 min. og skær dem derefter ud i skiver.
  4. Rodfrugterne skal du have langtidsbagt – også kaldet dehydreret.
    Start med at skrælle rodfrugterne. Det er bedst med dem der har størrelse med en gulerod, men er de større, så må de deles så de passer i en gulerods størrelse.
  5. Vend rødderne med rapsolie, salt og peber, grofthakket koriander og fennikelfrø. Vend det hele rigtig godt sammen og læg det på en bageplade og sæt det i en forvarmet ovn ved 140 grader i ca. 1 ½ time.
  6. Lige inden servering vender du rødderne med hampekernerne.
  7. Til saucen starter du med at koge solbæreddiken op sammen med sukkeret. Det skal ca. koge ind til det halve og så tilsætter du alt bouillonen og de friske solbær.

    Nu skal det have lov at koge ind til en kraftig sauce. Smag til med salt og peber. Hvis du vil have din sauce lidt mere cremet, så kan du piske et par kolde klatter smør i lige inden du servere.

OBS. Ristede hampekerner får du i specialkost forretninger eller på moellerupshop.com

Gastronomiske oplevelser