Æblecrumble med rugbrød

Opskrift


til 1 portion

Twist din klassiske æblecrumble med rugbrød – det vil du ikke fortryde! Den gode smag af rugbrød går perfekt til den søde charme fra æbler og de varme krydderier. Servér den f.eks. med vaniljeis eller en fed creme fraiche.

Portionen passer til en tærteform på 24 cm i diameter.

Ingredienser

2 skiver rugbrød

30 g havregryn

60 g hvedemel

85 g sukker

75 g smør

4 æbler

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt kardemomme

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Blend rugbrødet fint i en blender eller hak det med en kniv.
  3. Bland rugbrød, havregryn, mel, sukker og smør sammen og smuldr det med fingrene i en skål.
  4. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tykke skiver.
  5. Læg æblerne i et tærtefad, der enten er smurt med smør eller ilagt bagepapir. Drys dem med kanel og kardemomme og vend det hele rundt.
  6. Fordel dejen over æblerne.
  7. Bag kagen i ovnen i ca. 18 minutter eller indtil dejen er let gylden.

    Velbekomme.

Lyst til en gastronomisk oplevelse?